Workshops

Therapeutisch tekenen en schilderen

Als jij denkt dat je niet kunt schilderen, dan heb ik nieuws voor jou: iedereen kan schilderen. Maar daar gaat het bij therapeutisch schilderen niet om. Bij therapeutisch schilderen gaat het er vooral om hoe je creatie is ontstaan.
Een workshop therapeutisch schilderen en/of tekenen is namelijk geen schilder- of tekencursus.

De therapeutische workshops bij 2 HOLD ON hebben een heel ander doel: bij deze workshops word je begeleid om je gedachten en gevoel met allerhande materialen te transformeren op een schildersdoek. Dit alles binnen het thema van de workshop.​

Deze non-verbale communicatie verloopt veel soepeler dan verbale communicatie. Door te schilderen en/of te tekenen maak je gebruik van je voorstellingsvermogen. Ook bij visualiseren (het vertalen van je wensen, dromen of gedachte naar een beeld) maak je gebruik van je voorstellingsvermogen. Visualiseren dat doe je om jezelf goed te voelen, er goed uit te zien en om positieve veranderingen aan te brengen in je leven.

Al met al, laat je verrassen door jezelf, jouw creatie en de ontspanning van een workshop therapeutisch schilderen.

 

Mogelijkheden workshops:

 • Individueel of met groep aanmelden van workshops die aangeboden worden op de agenda van 2 HOLD ON
 • Je aanmelden met een eigen groep (op afspraak)
 • Groepen tot 30 personen op eigen locatie
 • Teambuilding
 • Creatieve therapie

Op deze pagina vind je meer informatie over de bovenstaande mogelijkheden.

Wat je niet kunt zeggen laat je ontstaan op een schildersdoek

Workshop Thema’s

IK STA ER GEKLEURD OP: Jij, verf, kwasten en het doek, op ontdekkingsreis naar jezelf.

FAMILIE  IN OPSTELLING: Interessante inzichten en bewustwording rondom je familie en jezelf.

KERNWAARDEN OP EEN DOEK: Voor een frisse blik op de wat jij waardevol vindt, en wat betekent dat voor jou in jouw dagelijks leven.

SPIEGELTJE SPIEGELTJE: Jij vanuit het perspectief van de ander, en vice versa. (aanmelding even aantal personen)

FIT VOOR DE ARBEID: Transformeer jouw  energie-, verwachtingen- en motivatiemanagement in kleuren op een doek.

JE BENT WAT JE GELOOFT: Nieuwe inzichten in jouw geloofsbeleving. Wat geloof jij, en wat betekent dat ten diepste voor jou… laat je verrassen.

Tarieven

Workshop  € 79.00.

Teambuilding is exl. BTW op aanvraag

De workshops hebben een ochtendvullend programma (9:30 – 12:00) of avondvullend programma (19:30-22:00). Het doek waar je op schildert, de verf en andere materialen waar je mee wilt werken zijn bij de prijs inbegrepen.

Heb je een aanvullende verzekering? Dan is een gedeeltelijke vergoeding mogelijk vanuit jouw zorgverzekering.

De etagère met zalige zoetertjes

Agenda

Workshop ON TOP 

IK STA ER GEKLEURD OP:

Ochtend: 22 september; 6 oktober

Avond: 19 oktober

FAMILIE IN OPSTELLING:

Ochtend: 13 oktober

Avond: 28 september

Wil je graag een ander thema? Dat kan bij aanmelden met minimaal 2 personen.

Workshop met jouw eigen groep

Kom je graag met jouw eigen samengestelde groep (2 tot 8 personen)? Gezellig! Ook voor deze workshops gelden bovenstaande thema’s, onderstaand programma en dezelfde prijs. Je kunt mij even bellen om een datum te plannen. Je kunt ook gebruik maken van het onderstaande formulier. Geef daar aan dat je met je eigen groep komt, dan neem ik telefonisch contact op met jou.

Groepen tot 30 personen

Wil je een workshop verzorgd hebben op een eigen locatie, dat kan natuurlijk ook. Ik verzorg workshops voor groepen tot 30 personen, en zorg voor alle materialen die nodig zijn. De tarieven worden aangepast aan de grote van de groep. Wil je hier meer over weten? Bel me dan even, dan vertel ik je er alles over.

Teambuilding

Kom je samen met jouw collega’s voor een leerzaam en gezellig uitje naar het atelier voor een workshop teambuilding? Dan kun je kiezen voor de volgende thema’s:

OPSTELLING TEAMS: Je maakt individueel een opstelling van het team met verf op een doek. De creaties worden besproken en met elkaar vergeleken tijdens de feedback. Verrassende vernieuwde inzichten in jezelf en het team waar jij deel van uitmaakt.

REFLECTEER EN LEER: Spiegel jouw collega letterlijk met verf op een doek, en kom tot positieve nieuwe conclusies. (alleen met een even aantal)

GROEPSGEKLODDER: Maak met meerdere collega’s een schilderij met een vooraf gekozen thema dat van toepassing is voor het team.

Het is ook mogelijk om zelf met een thema (dat leeft binnen jullie team) te gebruiken voor de workshop. Dit kun je aangeven als je jezelf aanmeld.

Na ieder creatief proces wordt met de groep feedback gegeven onder professionele begeleiding. Hier komen mooie gesprekken uit voort die een positieve uitwerking hebben op het team en haar samenwerking.

Ook hier geldt groepen van 2 tot 8 in het atelier, en groepen tot 30 personen op locatie. Vul het aanmeldingsformulier in dan neem ik contact met je op voor de verdere details en mogelijkheden qua koek en zopie (high tea, lunch of wat je maar wilt). Je mag er natuurlijk ook een belletje aan wagen!

Creatieve therapie

Kom je liever alleen therapeutisch schilderen? Ook dat kan bij mij in de praktijk. Het programma is dan iets anders dan hieronder wordt aangegeven. Het is wat korter omdat je alleen bent, anderhalf uur, want ik hoef dan de aandacht niet te verdelen. Het tarief is € 120,00 inclusief materiaal, koffie of thee met wat lekkers. Ben je aanvullend verzekerd? Kijk dan of je in aanmerking voor een gedeeltelijke vergoeding. Geef jezelf op via onderstaand formulier en geef aan dat je kiest voor creatieve therapie en welk thema je kiest. Ik bel je om een afspraak in te plannen. Natuurlijk mag je me ook bellen.

Kennismaking met een kop koffie of thee.

De workshops bij 2 HOLD ON worden gehouden met minimaal 2 en maximaal 8 deelnemers, in de gloednieuwe praktijk op de oude hooizolder van onze boerderij.

Aanmelden

Vul onderstaand formulier in met de keuze van jouw workshop en evt. met de namen van de personen die met jou meekomen. Je krijgt via de mail een bevestiging en verdere informatie over de workshop.

  Naam

  E-mail

  Telefoon

  Workshop naar keuze en datum*