THEMA’S

De zorgvraag die ik vaak van vrouwen krijg is:

Ik wil mijn eigen, blije zelf weer zijn, mijzelf (terug)vinden

Een vraag die gesteld wordt door vrouwen die zichzelf uit het oog zijn verloren, zichzelf zijn kwijtgeraakt doordat ze vaak langdurig belast zijn met een scala aan zorgen en problemen.
Meestal is er een combinatie van problemen uit het verleden en heden. Je raakt jezelf kwijt omdat de geconditioneerde overlevingsstrategieën uit het verleden zijn uitgegroeid tot gedragspatronen die belemmerend werken op het dagelijks leven.

Ik werk met verschillende therapeutische methodes, we kijken samen welke het beste bij jou passen.

Even kort wat thema’s

Negatief zelfbeeld

Je voelt jezelf onzeker. Zo onzeker dat je er last van hebt. Je zou zo graag anders willen zijn, maar het lukt je niet. Het negatief denken over jezelf heeft invloed op je waarneming, je gedachten, gedrag en op je handelen. Denk vooral niet dat je de enige bent, want het komt heel vaak voor. Ik inmiddels veel ervaring om vrouwen met een negatief zelfbeeld te begeleiden naar een posititef zelfbeeld. Het is de moeite waard energie en aandacht aan jezelf te besteden en met een positief zelfbeeld de toekomst tegemoet te gaan.

Gedragsproblemen

Je ondervindt belemmeringen door jouw eigen gedrag. Bijvoorbeeld:

  • please gedrag (het iedereen altijd maar naar de zin willen maken, vaak ten koste van jezelf)
  • controle (heeft vaak te maken met veiligheid, geborgenheid en niet los kunnen laten)
  • ontwijkend (angst voor confrontaties @onzekerheid)

Samen zoeken we naar de oorsprong van jouw belemmerende (aangeleerde)gedragspatronen. Waarna een traject volgt waarbij je nieuw gedrag aanleert wat bij jou past.

Verlies & rouw

Het verlies van een dierbare persoon, gezondheid, dier of bijvoorbeeld je werk kunnen zorgen dat je in een rouwproces terecht bent gekomen. Het een plekje geven, wat je vaak krijgt te horen, gaat helemaal niet op. Je kunt leren omgaan met een leven waarin alles is veranderd. Heb je hier professionele hulp bij nodig? Ik begeleid je graag.

Trauma

Je worstelt bijvoorbeeld met:

  • pestverleden
  • huiselijk geweld
  • religieus trauma
  • verwaarlozing

Ik kan je begeleiding bieden bij het verwerken van een traumatische gebeurtenis(sen).

Stress

Langdurige bovenmatige stress kan leiden tot een Burn – Out. Wat zijn de factoren die jou deze stress bezorgen? Leren hoe je met deze factoren om kunt gaan zodat ze jou geen bovenmatige stress meer bezorgen.

Werkgerelateerde problemen

Je staat op afstand van de arbeidsmarkt, maar je wilt dolgraag weer werken. Wat voor werk past bij jou? Wat heb je nodig op te herstellen, zeker als je vanuit een uitkeringssituatie weer wilt integreren. Ik begeleid je in dit proces zodat je met een gezond zelfvertrouwen, supergemotiveerd, weer aan de slag kunt gaan.

 

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek